Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Shikamaru és Temari együtt

 

Szia, a nevem: Nara Shikamaru. Nos a történet ott kezdődik, amikor megmentette Temari az éltem. Tudjuk, akkor egy elég kemény hangrejteki ellenfelem volt, név szerint Tayuya. Még szerencse, hogy jöttek a homokrejteki szövetségeseink.
Azt nem tudom hogy Temari miért pont engem mentett meg, lehet azért, hogy visszadja azt, hogy én megaláztam a chounin vizsgán.Az a lényeg, hogy megmentett, mert innen kezdödik a Temari és köztem kialakült szerelmi kapcsolat. Pontosabban még csak tetszettünk egymásnak, de ezt egyikünk se ismerte be.Amikor a kórházban megsértett egy kissé és az apám is leszidott.
Akkor elkezdtem a sírást, amitől elkezdett bőgőmasinának hívni, amit csak neki engedek meg. Csak saját magam gyengesége és a társaim megmenekülése miatt sírtam. Amint megtudtam a jó híreket és beköszöntem Narutónak rögtön hazamantem és egy jó közelharci fegyveren dolgoztam, hogy vajon milyen fegyver illik hozzám. A választásom két darab rövidebb katannáta és saját magam által készített robbanószerekre esett. Amikor már én és Ino segítettünk Temarinak azután kezdtem neki a fegyverek valódi létrehozásához. A két kardot a konohai fegyverkovácsnál csináltattam, amik elég jó mestermunka lettek, a robbanó szereket otthon kísérleteztem ki és elég jól sikerültek ezek is. Amikor Naruto elment a faluból edzeni három évre, lettek kész. A következő napon egy keményebb küldetésen ki is próbálhattam a legújabb szerzeményeket mondhatom nagyon jól teljesítettek. Az ellenfeleimet úgy végeztem ki, hogy lefogtam őket az árnyékbáb technikámmal és félbe vágtam az ellenfelet. A gyilkolás elég ritka volt hiszen nem igazán szoktam megölni az ellenfeleimet csak ha a szükség nagyon úgy kívánja. A mostani eset nem ilyen volt, de a csapattársaimat súllyos veszély fenyegette nem volt mit tenni. A következő küldetéseimen is megöltem az ellenfeleim. Már eléggé híhedt lettem a gyikos technikámról és sokan féltek is tőlem az idegen falukból. Azután hogy Naruto elment egy chounin vizsgát indítottak aminek a szervezésében nekem is segítenem kellett sajnos. Ezen a chounin vizsgán lett Temariból chounin. Amikor végzett a vizsgán és éppen megakarta ünnepelni győzelmét és új rangját konoha utcáin velem futott össze. Én épp a pihenőhelyemről igyekeztem haza, mert sajnos edzenem kellett.
 - Szia. - köszöntem Temarira aki még mindíg tetszett, de ahogy most láttam még szebbnek tünt és és valami fura érzés kerített hatalmába. Ami kissé kellemetlen volt mert nem volt szokásom szerelembe esni főleg egy olyan lányba aki olyan rémisztő mit az anyám.
 - Szia. - válaszolt Temari.
 - Hová igyekszel és hogy sikerült a vizsga? - próbáltam beszélgetést kezdeményezni.
 - Hát megünneplem az új rangom! - mondta vidáman és kissé beképzelten.
 - Az fantasztikus, gratulálok! - mondtam neki vidáman örültem, hogy végre neki is sikerült elérnie a chounin rangot.
 - És te merre igyekszel? - kérdezte.
 - Haza felé, mert edzenem kell. - válaszoltam kissé szomorúan, mert semmi kedvem nem volt hozzá.
 - Elkísérhetlek? - kérdeztem meg tőle, mert együtt akartam lenni vele.
 - Hát persze. - felelte kis mosollyal a száján amitől még angyalibb volt az arca.
 - És Bőgőmasina, hogy s mint vagy mostanában? - kérdezte amitől kissé lecsüggedtem, mert már megint ez a becenév.
 - Köszönöm szépen, megvagyok. És te? - válaszoltam.
 - Én is, és mi ez itt rajtad Bőgőmasina? - kérdezte.
 - Ezek itt a fegyvereim. - mutattam büszkén.
 - Haha mióta van neked ilyen játékszerre szükséged? - kérdezte nevetve a szánalomtól.
 - Amióta megmentettél tervben vannak és azután, hogy én is törlesztettem akkor lettek elkészítve. - válaszoltam morcosan, hogy már ki is nevet.
Elértünk egy bárhoz ahová Temari is igyekezett és beültünk egy italra. Itt folytatódott az utcán elkezdett beszélgetésünk.
 - Hogy álsz a lányok terén Shika? - kérdezte eléggé komolyan. Ettől én nagyon ledöbbentem, mert ilyenről még nem beszélgettünk és így még soha nem hívott.
 - Még egyedül vagyok, mert túl kellemetlenek a lányok és túlségosan is lusta vagyok közeledni hozzájuk. - válaszoltam
 - Kössz szépen! - kaptam egy óriási taslit Temaritól.
 - Ezt most miért kaptam? - kérdeztem, mivel nem igazán értettem miért ütött meg.
 - Azért, mert lánynak se nézel! - mondta szomorúan.
 - Jaj Temari tudod jól, hogy téged nem úgy kezellek mint a többi lányt. - mondtam neki felvidítólag.
 - Akkor hogy? - kérdezte kíváncsian de még mindíg szomorúan.
 - Úgy mint a legeslegjobb barátom aki még nagyon szép is. - válaszoltam neki teljesen őszintén.
 - Legeslegjobb barát vagy van még több is? - kérdezte kissé lényegre tapintóan amitől kissé megbizseregtem.
 - Több - válaszoltam öszintén, mivel nagyon kellemetlen dolog a hazugság nem fárasztom magam vele, ezért vagyok mindíg őszinte.
 - Akkor ezt vegyem egy vallomásnak, Shikamarusan? - kérdezte boldogan.
 - Vegyed aminek akarod, de előbb te is válaszolj! Te, hogy érzel irántam? - kézdeztem úgy amitől Temarinak megakadt a lélegzete.
 - Jaj, Shikamaru bocsi, de most mennem kell - nézett gyorsan a bár falán lévő órára.
 - Na ne már akkor mikor találkozzunk és hol? - kérdeztem amit már nem hallott meg, mert nagyon sietett valahova.
Én elindultam haza, mert még anyám leszedi a fejem, hogy már megint merre lődörögtem. A következő két napon nem igazán találkoztunk. Ja majd elfelejtettem Temari még nem megy haza majd a chounin vizsga utáni egy hét múlva. Pár nap mulva én és ő találkoztunk véletlenül konoha utcáin ő éppen az egyik kirakatot nézte míg én csak céltalanul bolyongtam.
 - Szia Temari! - köszöntem rá.
 - Szia Shikamaru - köszönt vissza.
 - Mijáratban? - kérdeztem.
 - Ááá semmi csak nézelődök - válaszolta.
 - ...És te, hogy érzel irántam? - kérdeztem bele vágva a közepébe, mert nagyon kíváncsi voltam, hogy is érez.
 - Shikamaru itt az utcán nem alakalmas, gyerünk valami nyugis helyre és ott elmondom - mondta komolyan és mosolyogva.
 - Oké akkor gyerünk - mondtam és elintultunk a kedvenc felhőnézős helyem felé.
Az úton egy szó sem szólott kettőnk között. Mindketten gondolkoztunk, hogy Temari min azt még máig se tudom csak azt hogy én min. Azon agyaltam, hogy vajon mit akar mondani. Amint elértünk leültünk a padra és néztük a felhőket, közben elkezdte a mondanivalóját Temari.
 - Akkor ott tartottunk, hogy mit is érzek irántad. - mondta.
 - Aha igen ott.
 - Shikamaru én-én nem tudom, hogy mit is érzek. - válaszolta enyhén elpirulva.
 - Értem - válaszoltam kissé - nagyon szomorúan, mert abban reménykedtem, hogy érzéseim kölcsönösek.
 - Attól még barátok maradunk? - kérdeztem félve a választól és attól, hogy még barátnak se fogad el.
 - Hát persze - mondta mosolyogva.
Én megnyugodtam és hátradőltem és úgy néztem a felhőket. Egy kis idő után Temari is hátradőlt.Elkezdtem gondolkodni mindenféle csatában előforduló helyzeteken és a hozzájuk legjobban illő stratégián dolgoztam. Közpen persze azon is gondolkoztam, hogy vajon igazat mondott-e Temari. Temari elaludt eközben. Én arra gondoltam, hogy hazaviszem mert semmi kedvem nem volt felébreszteni meg örültem, hogy kezemben tarthatom a tökéletes lányt.
Gondoltam ugyanott szállt meg ahol eddig is és jól gondoltam. El is vittem oda és a tesvéreire bíztam. Tsunade kiadott egy küldetést nekem amire csak egyedül menjek el mondta. A küldetésem az volt, hogy menjek el fűrejtekbe és hozzak vissza egy jounint aki a küldetésén lebukott és elfogták. Én rögtön mentem is és két nap után el is értem fűrejtekbe ahová sikerült észrevétlenül besurrannom. Akkor most keressük meg a börtönt, mert bizonyára ott tartják a foglyot, gondoltam. Szerencsére nem tévedtem, mert eléggé kellemetlen lett volna ha nem ott találom és kezdhettem volna megkeresni. A jounint elég rendesen megverhették a faggatás során, mert csupa vér és zúzódás volt. Az őröket sec-perc alatt levágtam. A harcnak örültem, hogy végre megint használhatom az új szerzeményeimet. Még sajnos nem kellett használno egyik bombámat se. A falubúl elég kellemetlen volt a kilógás egy eszméletlen ninjával a nyakamban, de megoldottam. Ha valaki ránk támadott volna nem szórakoztam volna felrobbantottam volna, mert nem lehet úgy harcolni, hogy egy másik emberre is vigyázz aki a nyakadban van. Amire már visszaértem a faluba Temariék már elmentek aminek nem örültem, de ez van el kell fogadni. Olyan egy hónap múlva megint megjelent a faluban. Oda is mentem hozzá.
 - Szia Temari! De régen láttalak. - üdvozöltem őt.
 - Szia
 - Mijáratban vagy itt konohában? - kérdeztem, mert nem hagyott nyugodni.
 - A hokage hívott, hogy segítsek az irattárba régi aktákat keresni a többi ellenséges faluról. - mondta
 - Ha jól emlékszem neked is jönni kell. - mondta mosolyogva amit nem értettem, mert nekem kéne örülnöm ennek. Talán még is szerete gondoltam, de el is zavartam eme gondolatfoszlányt, mert ha tévednék akkor az nagyon kellemetlen lenne.
 - Akkor gyerünk a hokagéhoz  és utánna az irattárba - mondtam lehangoltan, mert megint munka.
 - Jaj, de kellemetlen - sóhajtottam.
 - Az, most egyet értek. - mondta Temari is, biztos azért, mert ő se szeret régi poros iratok között senyvedni.
Az utcán már egy párnak kezdtek nézni minket az emberek mi persze tiltakoztunk, de lehet is az embereknek ésszel beszélni. Tsunade vigyorogva fogadott minket biztos ő is párnak néz minket gondoltam. Amint elmondta mit is kell csinálnunk pontosan elindultunk az irattárba. Elkezdtük egy kupacba hordani az iratokat amik kellenek és aztuán átnéni, hogy melyekben vannak megismert információk ellenséges falvakról. Az irattárban Temari mintha megváltozott volna, mert egyfolytában mosolygott vagy inkább vigyorgott rémisztően amitől még egy évvel ezelőtt féltem volna, de mostanra már elég sok szörnyű dolgot láttam, hogy ne féljek. Egyszer aztán felált amit nem vettem méltónak, hogy felnézzek, de amikor hírtelen megragadott és megcsókolt úgy megilyedtem, hogy még az ütő is megállt bennem.
 - Neked meg mi bajod van? - kérdeztem meglepetten.
 - Megfagyott az okos kis agyad Bőgőmasina - mondta kajánul vigyorogva.
 - Nem, csak eléggé fura, hogy kishijján szívrohamot kaptam úgy megilyesztettél. Na mond csak el, hogy miért is tetted, mert úgy nézett ki mint egy őrült.
 - Tudod mikor azt mondtam, hogy nem tudom hogyan is érzek irántad hazudtam, mert nagyon is tudtam mit érzek. Szeretlek téged, már akkor is tetszettél amikor segítettél legyőzni a szeles csajt. Amikor meg olyan szerencsétlenül, de bevallottad, hogy szeretsz alig bírtam magammal, hogy ott helyben meg ne csókoljalak. Azért rohantam ki a bárból, mert addíg bírtam magam tűrtőztetni. Amikor elmentél arra a küldetésre fűrejtekbe  kezdetben nem tudtam így elmentem, hogy meglátodatlak, de a kapuban visszafordultam és elmentem a hokagéhoz és megkérdeztem hol vagy - válaszolta nagyon komolyan.
Annyira ledöbbentem, hogy leesett az állam az se tűnt fel, hogy egyszer csak ott terem előttem és az ajkaink alig pár centire voltak egymástól.
 - Szeretlek én Bőgőmasinám - mondta és azonnal rávetette magát az ajkaimra, mint egy kiéhezett oroszlán a zsákmányára.
 - Én is szeretlek te gyönyörű őrült nőszemély. - mondtam neki én is.
Tovább csókolóztunk még egy ideig és folytattuk a ránk kiszabott kellemetlen munkát. Az volt a legjobb benne, hogy tízpercenként csókpárbajt vívtunk így rögtön elviselhetőbbé vált eme munka. Amikor végeztünk elvittük a fontosabb iratokat Tsunadénak és elmentünk a kedvenc helyemre és ott folytattuk az irattárban elkezdett tevékenységünkket. Délre végeztünk az iratokkal és délután négyig csókmaratont vívtunk mikor is Ino lihegve rohant fel hozzánk.
 - Shikamaru-Shikamaru holvagy gyere-gyertek gyorsan hívat a hokage, mert egy A-s szintű küldetést akar adni. - mondta el a lehető leggyorsabban. Úgy festett fel se tűnt neki, hogy én és Temari együtt voltunk és csókolóztunk.
 - Na ne már pont most? Ez annyira kellemetlen. - mondtam bánatosan.
 - Ez van gyertek, mert mindem perc fontos lehet! - mondta Ino.
Amint elértünk az irodába Tsunadén nagyon látszott, hogy valami nagyon fontos dolog lehet, mert nagyon ideges volt.
 - Megtámadták homokrejteket, legalább is úgy néz ki megfogják. Ezért egy jópár fős egységet küldünk a megmentésükre. - mondta szinte ordítva.
 - Oké és hányan leszünk? - kérdeztem.
 - Kerek harmincan, mert a többi ninja a falu megvédéséhez kell, mert lehet, hogy minket is meg fognak támadni.
 - Ki lesz a vezetője a csapatnak? - kérdeztem.
 - Te! - mondta a hokage.
 - Értettem! A többi embernek már szólt? - kérdeztem.
 - Igen a nyugati főkapunál várnak. - mondta.
 - Akkor mi mentünk is! - mondtan a hokagénak.
 - Sok szerencsét!
Gyorsan rohantunk Temarival a főkapuhoz és amint csatlakoztunk a csapathoz rögtön indultunk is homokrejtek felé. A háromnapos távot mésfél nap alatt megtettük és láttuk, hogy éppen most kezdik a támadást a falu ellen. A srtatégiám az volt, hogy elkerítjük a támadó kőrejtekieket és így pusztítjuk el a seregüket. Amint mindenki felvette a pozícióit meg is indítottuk a támadást. Én személy szerint végeztem száz ellenséges ninjával. Temari ekkor ismerte meg az új harcmodorom ami sokkal vérszomjasabb volt mint az előző. Látta, hogy mint egy kiéhezett vámpír vetettem magam az ellenség közé és kaszaboltam akit csak értem. Vágtam le a fejeket, karokat, lábakat amit csak értem már teljesen vérben úsztam. Amikor már az utosó élő ninjával is végeztem, mert megtudtam, hogy a homokiak ejtettek fogjot. Így szinte nyílt engedélyt kaptam arra, hogy megöljem az utolsó talpon maradt ninját is. A fogjot azonnak kifaggattuk, hogy mi okból támadták meg homokot, csak annyit mondott, hogy ez volt a parancs aztán kinyírta magát. Nem tudom, hogy s mint csinálta hiszen le voltak kötve a kezei.
Gaara a kazekage magköszönte a segítségünket. Amint az összes megsérlült csapat társamat ellátták indultunk is vissza konohába. Temari nem jött velünk amit szomorúan, de elfogadtam. Ezután bő félévvel jött a faluba Temari tévedés ne essék a félév alatt tartottuk a kapcsolatot sólymokkal. Amint megtudtam, hogy a faluban tartózkodik rohantam is hozzá, hogy köszöntsem. Temari nagyon örült nekem és én is neki. Elhatároztuk, hogy sétálunk és beszélgetünk minden féléről.
 - Temari akkor most milegyen ezzel a kapcsolattal ha már mindketten elmondtuk az egymás iránt érzett érzelmeinket? Tartusuk titokban vagy nyiltan is legyünk együtt? - kérdeztem miközben sétáltunk.
 - Szerintem még legyen titkos egyenlőre, mert még túl fiatalok vagyunk és nem hinnék el az emberek, hogy komolyak az érzelmeink. - mondta. Amivel teljesen egyet is értettem.
 - Akkor járjunk, de csak titokban? - kérdezte mosolyogva látszott rajta, hogy szeretne.
 - Mivel én is szeretnék járni veled és élvezni azt, hogy együtt vagyunk ezért igen járjunk, de csak titokban - mondtam a lehető legkomolyabban a szemébe nézve, hogy érezze nem hazudok.
Így voltunk együtt és még a mai napig is vagyis a háborúban is együtt vagyunk. Amikor Naruto visszatért a három éves edzéséből és megkérdezte, hogy mi járunk azt mondtuk, hogy nem dehogy is pedíg jártunk és megint egy randit tervezgettünk. Sajnos nem tudtunk randira menni, mert az akatsuki megtámadta homokot és elvitte Gaarát az egyfarkú miatt. Temari el is ment homokba, hogy segítsen amiben csak tud. Én is elmentem volna vele, de nem tudtam, mert Tsunade egy küldetést vart a nyakamba csak az kárpóolt egy kicsit, hogy volt harc nem is kevés, de ez nem tudta helyetesíteni Temarit. Csak még szomorúbb lettem mikor megtudtam, hogy nem jön egy jó ideig konohába. Ez azért volt rossz, mert nem hagyhattam el a falut csak mikor küldetésre mentünk én Ino és Choji. Szerencsére amikor visszaszerezték Gaarát és túlélte azt, hogy kiszedték belőle az egyfarkút hála Chio nagyinak. Így együtt lehettünk végre elmentünk a kedvenc helyemre ami már közösen a kedvencünk lett.
 - Temari én nagyon szeretlek és nem tudok nélküled élni. Így az jutott eszembe, hogy egyezzünk meg, hogy nem csaljuk meg egymást és együtt leszünk örökre. - mondtam könnyes szemekkel, mert eszembe jutott az a borzasztó gondolat, hogy mi van ha elveszítem őt.
 - Én is erre gondoltam én is nagyon szeretlek, de miért sírsz? - kérdezte kissé aggódva, hogy valyon mi bajom van.
 - Csak azért, mert megrémít a gondolat, hogy elveszíthetlek - mondtam már lassacskán zokogva.
 - Na jól van nyugodj meg nem fogsz elveszíteni - mondta kedvesen mosolyogva, hogy megvígasztaljon.
 - De mivan ha igen? - kérdeztem.
 - Nincs de nem fogsz elveszíteni. - mondta.
Így akkor együtt voltunk mind máig és soha nem veszekedtünk, mert tudtuk hogyan kezeljük a konfliktusokat. Nagyon boldogok vagyunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Orisu71 - Nehal27

2019.04.30 12:53

http://suqcoins.com/ar/index.php?qa=43735&qa_1=farmacia-comprar-generico-dominicana-comprar-tadalafil-mujeres
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/trimethoprime-800mg-livraison-gratuit-pas-cher-bactrim-prix
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/comprar-premphase-0-625-mg-sin-receta-en-internet-m-xico
http://social.leembe.com/blogs/post/45974
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-escitalopram-gen-rico-com-desconto
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/ciprofloxacin-250-mg-como-puedo-comprar-barato-guatemala-comprar
http://brooklynne.net/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-zebeta-bisoprolol-fumara-1
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/frumil-amiloride-and-furosemide-5mg-comprar-en-l-nea-espa-a
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/kaufen-sie-jetzt-priligy-dapoxetin-30mg
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-adapalene-en-ligne-meilleur-site-pour-commander
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/vertrauensw-rdige-seite-um-generisches-zantac-150-mg-ohne-rezept
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-colospa-mebeverine-sin

Qoqog52 - Iqagi93

2019.04.30 12:35

http://brooklynne.net/profiles/blogs/como-comprar-seroquel-quetiapine-sin-receta-entrega-r-pida http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/flomax-wo-ich-kostenlosen-versand-kaufen-kann https://questions.nuitdebout.fr/index.php?qa=9211&qa_1=cefixima-comprar-en-farmacia-en-linea-fiable http://mariannaonline.com/community/blogs/post/43412 http://193.95.84.6/qa/index.php?qa=614&qa_1=comprar-alopurinol-barato-paraguay-comprar-alopurinol-urgente http://bricolocal.com/profiles/blogs/purchase-ravana-10-mg-ravana-canada-otc http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-amoxicillin-clavulanate-augmentin-250-125-mg http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/etoricoxib-comprar-en-una-farmacia-en-linea-recomendada-comprar http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-nitrofurazone-20mg-nitrofurazone-moins-cher-suisse http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/donde-a-la-orden-glucovance-glyburide-glibenclamide-metformin-sin http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/wagra-sildenafil-citrate-o-achat-acheter-wagra-200-pour-femme-en http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/dutoprol-25-mg-en-ligne-pas-cher-acheter-securise-achat-de http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=35100&qa_1=lincomicina-comprar-farmacia-descuento http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/edon-como-comprar-en-farmacia-online-usa http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-daclatasvir-60mg-sin-receta-pago http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-disulfiram-buen-precio-chile http://recampus.ning.com/profiles/blogs/bimatoprost-comprar-sin-receta-en-l-nea-nicaragua http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/atomoxetina-comprar-en-farmacia-online-con-env-o-gratis-ecuador http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-clocardigel-clopidogrel-con-garantia-paraguay http://showmeanswer.com/index.php?qa=53148&qa_1=comprar-tiotropio-forma-segura-pastillas-tiotropio-precio http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-en-ligne-simvastatine-bon-marche-avec-mastercard http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/ethinylestradiol-norgestrel-como-puedo-comprar-de-calidad-uruguay https://madbuddy.club/blogs/post/40220 http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/levonorgestrel-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-seguridad http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/orlistat-60mg-comprar-en-farmacia-en-linea-fiable-espa-a-donde

Peterhow - Монтаж кровли

2019.04.30 12:23

Полная цветовая палитра профнастиларубпростота монтажа
<a href=http://www.rostov-krovlya.ru/>профнастил кровельный </a>
[url=http://www.rostov-krovlya.ru/%D1%81%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2.html]сайдинг виниловый[/url]
http://www.rostov-krovlya.ru/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%B0%D1%87%D0%BD%D1%8B%D0%B5-%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D1%8B-fakro.html - чердачные лестницы fakro

руб/панельчерезруб

Ujewo03 - Ibora94

2019.04.30 12:16

http://wu-world.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-carbamazepina-mas-barato-chile http://movsam.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-edalis-60mg-sin-receta-en-l-nea-chile http://showmeanswer.com/index.php?qa=51829&qa_1=seguro-comprar-gen%C3%A9rico-ursodesoxicolico-actigall-entrega http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/tadalafil-10mg-bon-marche-sur-le-net-securise-acheter-forzest http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-aripiprazol-20-mg-con-garantia-aripiprazol-20 http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/paroxetina-25mg-donde-comprar-fiable-per http://whazzup-u.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-voveran-diclofenac-gen-rico-sem-receita http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-piroxicam-sin-receta-de http://qna.nueracity.com/14088/clomifeno-farmacia-certificada-serophene-internet-farmacia http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/famciclovir-250-mg-comprar-buen-precio http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-enalapril-sin-receta-en-internet-donde-comprar http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/ranitidina-150mg-como-comprar-sin-receta-barato-estados-unidos http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/order-discount-cotreich-400-mg-where-to-purchase-cotrimoxazole-in http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/commander-flagyl-metronidazole-400mg-en-ligne-moins-cher-flagyl https://lesko.com/q2a/index.php?qa=48405&qa_1=comprar-pyridiate-200-sin-receta-con-seguridad-dominicana http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/puedo-comprar-sumatriptan-25mg-de-confianza-rep-blica-de-panam

Epebo78 - Todiz42

2019.04.30 12:10

http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/clozapina-25-mg-como-puedo-comprar-sin-receta-en-l-nea-nicaragua http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/happigra-sildenafil-citrate-150-mg-comprar-fiable-estados-unidos http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/adapalen-15mg-wie-man-expresszustellung-kauft http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/cardiovasc-o-acheter-forum-acheter-du-amlodipine-10-sur-internet http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/edgon-40-mg-o-achat-pharmacie-tadalafil-acheter http://www.facecool.com/profiles/blogs/fexofenadina-30mg-comprar-en-farmacia-online-con-un-descuento http://i-m-a-d-e.org/qa/20756/digoxin-0-25mg-wo-man-jetzt-ohne-rezept-kaufen-kann http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/kann-ich-generika-aciclovir-800-mg-ohne-rezept-sicher-kaufen http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/ursodiol-sur-le-net-achat-sans-ordonnance-ursodiol-comparer-prix http://foodtube.net/profiles/blogs/clomiphene-sans-ordonnance-achat-clomiphene-en-suisse-achat http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/pletal-50-mg-comprar-fiable-chile http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-paxil-al-mejor-precio-estados http://i-m-a-d-e.org/qa/17744/loperamida-comprar-mas-barato-comprar-imodium-barato-receta http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-sildamax-120mg-sin-receta-de http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/low-price-viagrasan-150mg-order-online-200-mg-viagrasan-generic http://dmoney.ru/56938/realizar-clobetasol-rep%C3%BAblica-comprar-clobetasol-segura http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/mesalamine-400-mg-donde-comprar-ahora-nicaragua-comprar http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-clomiphene-en-ligne-au-rabais-visa-clomiphene-prix http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/site-serieux-achat-nifedipine-commander-du-nifedipine-pas-cher http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/oneaid-donde-puedo-comprar-sin-receta-por-internet-argentina http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-esidrex-hydrochlorothiazide-sin http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/sildenafil-avec-dapoxetine-100-60-mg-sans-ordonnance-commander-en http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/online-apotheke-wo-sie-generika-flamon-verapamil-120-mg-ohne

Nalow43 - Leluc93

2019.04.30 11:55

http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=37587&qa_1=donde-orden-latanoprost-farmacia-online-espa%C3%B1a-comprar-line
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/terbinafina-comprar-sin-receta-por-internet-donde-comprar
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-sotalol-sin-receta-con-garantia-per
http://i-m-a-d-e.org/qa/19285/comprar-dutasteride-avodart-gen%C3%A9rico-precisa-receita-m%C3%A9dica
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-ponstel-en-l-nea-reino-de-espa-a
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-tetraciclina-500mg-sin-receta-r-pido-estados
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/vardenafil-moins-cher-en-ligne-livraison-rapide-levitra-les-prix
http://socialchangesa.com/blogs/post/106026
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/anastrozol-1-mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-fiable-rep-blica
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/edgon-tadalafil-20mg-puedo-comprar-sin-receta-al-mejor-precio
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/o-commander-en-ligne-blugral-130-mg-blugral-prix-belgique
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/sildenafil-fluoxetine-generique-en-ligne-acheter-rapide-vrai
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-detrol-la-de-calidad-chile-detrol
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/theophylline-200-mg-en-ligne-bon-marche-achat-theophylline
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/naltrexona-comprar-urgente-guatemala-naltrexona-semanal-precio
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/acheter-venlafaxine-en-ligne-pas-cher-sans-ordonnance-venlafaxine
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/orlistat-60-mg-pharmacie-achat-achat-orlistat-pharmacie-sans
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/ciclosporin-online-bestellen-schweizerische-eidgenossenschaft
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-super-kamagra-sin-receta-de-calidad-dominicana
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/cabergoline-0-25mg-order-cheap-buy-cabergoline-tablets-online
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/terbinafina-250-mg-comprar-en-farmacia-online-con-seguridad-chile

Pekod61 - Efehu27

2019.04.30 11:33

http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-rulide-roxithromycin-por-internet-comprar http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/sur-quel-site-acheter-du-synthroid-thyroxine-200mg-achat http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/comprar-loxapina-25-mg-en-l-nea-estados-unidos http://movsam.ning.com/profiles/blogs/site-serieux-acheter-vilas-10mg-achat-vilas-avec-ordonnance http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/62/16367/como-realizar-un-pedido-regalis-tadalafil-sin-receta-barato-esp http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/rivastigmina-comprar-en-una-farmacia-en-linea-fiable-estados http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-grisactin-griseofulvin-250 http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-zudena-gen-rico-forma-segura-online http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/perviam-200mg-buy-cheap-buy-perviam http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/apicalis-tadalafil-en-ligne-pas-cher-sans-ordonnance-tadalafil http://kutoos.unifiedly.com/blogs/post/215683 http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/almaximo-comprar-env-o-urgente-donde-comprar-almaximo-sin-receta http://foodtube.net/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-nifedipine-de-forma-segura http://answers.codelair.com/39777/tizanidine-comprar-farmacia-comprar-tizanidine-espa&#241 http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/comprar-omeprazol-20-mg-gen-rico-barato-comprar-omeprazol-em http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/asendin-comprar-online-amoxapine-internet-comprar https://www.nettingchat.com/blogs/post/73591 http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-donepezilo-10mg-sin-receta-de http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-sulfazine-500-mg-sin-receta-urgente http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/detrol-la-tolterodine-4mg-comprar-com-frete-gr-tis-comprar-detrol http://wu-world.com/profiles/blogs/sparfloxacine-o-en-commander-baisse-prix-zagam-generique-acheter http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/efavirenz-donde-puedo-comprar-sin-receta-barato-per http://whazzup-u.com/profiles/blogs/wo-sie-tadapox-ohne-rezept-im-internet-kaufen-k-nnen http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-remicyn-bas-prix-site-fiable-acheter-remicyn-canada

Metallmoskcop - арматура москва

2019.04.30 11:03

Прокалка сварочных электродов производится не больше двух некогда, не считая первичную обработку при их изготовлении.Медные отожжённые трубы имеют прекрасные характеристики, они имеют утолщённые стенки, устойчивы к резким перепадам температур и давления, а беспричинно же не боятся коррозии. Заблаговременно только, это объясняется тем, что причина стали прекрасно легируются кремнием, марганцем и хромом, что позволяет в значительной мере улучшить разнообразные показатели и характеристики готовой продукции. Непосредственное профилирование листа. хранение металлочерепицыБолтовое соединение более трудоемкое и затратное из-за того, что должен употреблять дополнительные элементы чтобы усиления конструкции;Учитывайте, который такая кожица служит недолго (под 7 месяцев) и для следующий сезон теплицу придется накрывать заново.В случаях, если температура рабочей среды транспортируемой сообразно трубопроводу довольно высоко, используют сильфонные запорные вентили, ведь они вполне нормально работают даже быть температуре в 350 градусов. Необходимые условия быть монтаже дисковых поворотных затворов:
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/cvetnye-metally/list-alyuminievyj-riflenyj.html]лист алюминиевый рифленый[/url]
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/kvadrat/gorjachekatannyj.html]квадрат стальной горячекатаный[/url]
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/katanka.html]купить катанку[/url]

- оцинкованный лист стали общего назначения маркируют, вдруг ОН. Сколько касается электропроводности, то медная кровля прекрасно проводит электричество. Канат ТЛКВал делает гнутые и волнообразные элементы.ее модуль упругости (на излом) ниже, чем сей показатель у арматуры стальной, и это – основной минус этого материала, ограничивающий сферу его использования в строительной отрасли;Твистерами называют оснастку, которая сообразно виду похожа на ковочный орудие “фонарик” .III разряд – повышенная исправление листа;

лист медный москва

MatthewWax - купить швеллер

2019.04.30 10:24

Когда излагать об отожженной трубе то она сообразно своей сути получается из медной необожженной трубы, с целью увеличения запаса её прочности. Условное насилие, в некоторых случаях допускается намек рабочего давления, а беспричинно же вес допустимой температуры. Способ изготовления Д – тянутая. Производство данного вида чугунных труб в целом не отличается от производственного процесса литья других видов канализационных чугунных труб. В данной низкий статье мы сравним арматуру А400С с арматурой А500С. Из него производятся самые разные металлические изделия, его также применяют в строительных работах. Ради размотки арматуры используется специальное обстановка (как обыкновенный, тот же, станок, что и чтобы резки проволоки). - прокат тонколистовой с электролитическим цинковым покрытие, производится согласие ТУ 14-1-4695-89, маркировка ЭОЦП. Наиболее распространенными сталями, из которых производятся арматуры А3 являются: А400, 25Г2С и Ст3. Для рынке несущих профильных настилов жрать беспричинно говорить наиболее популярные модели. Судьба стальная одни из наиболее универсальных продуктов в отрасли металлопроката, и по своей сути представляет сырье для изготовления других изделий. Для ДУ больше 150, установка запрещена около нисходящем потокеБеспричинно что мы рассмотрим также некоторые приемы изготовления изделий без специального профессионального станка, некоторое оборудование дозволено оживленно изготовить из подручных материалов.- Ширина – 1210 мм.;
<a href=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/cvetnye-metally/list-alyuminievyj-dekorativnyj.html>декоративный алюминиевый лист</a>
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/trubi/besshovnye.html]труба бесшовная[/url]
https://metal-moscow.ru/uslugi/gibka-metalla.html - гибка металла любой сложности москва

- большая полезная площадь листа;В данной небольшой статье перо пойдёт о напрягаемой арматуре, которая занимает достаточно высокое площадь между других видов арматуры. В целом покрытие не является определяющим свойством ради использования материала в той иначе другой области, только в то же пора серьёзно влияет на долгоденствие использования материала в определённых условиях. горячекатаный лист травленыйКаракуля А, показывает, что пред нами горячекатаная обстановка, термически и невольно усиленная. Использование арматуры позволяет в значительной степени увеличить прочность бетона. Предельные отклонения по ширине и длине листа установлены согласно ГОСТ 19903-74. Качественный грязный металлопрокат максимально долговечен, он практически незаменим, особенно в строительной отрасли. (в зависимости от толщины итогового продукта). Обстановка А400С имеет 355, в то время наподобие оппонент - 45- системы водного распределения;В одной из предыдущих статей мы уже освещали такой обличие арматур, вдруг напрягаемые арматуры, опричь этого мы рассказывали о контроле степени натяжения напрягаемой арматуры. Около этом отметим, который известный защитный слоя весь свободно уничтожается механическим способом в ванных кислой подготовки предварительно гальваникой. Когда осуществляется надземная прокладка трубопровода в качестве защитного материала используется оцинкованная оболочка. Арматура данного класса может быть:

лист алюминиевый рифленый москва

Azitu71 - Zegaf65

2019.04.30 10:06

http://dmoney.ru/60150/farmacia-linea-donde-comprar-felodipina-garantia-dominicana http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/plan-b-online-bestellen-in-der-schweizerische-eidgenossenschaft http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/filgud-tadalafil-moins-cher-sur-le-net-livraison-gratuit-achat http://foodtube.net/profiles/blogs/itraconazole-bon-prix-sans-ordonnance-sporanox-pas-cher-france http://bricolocal.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-clindamicina-150mg-sin http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/varfarina-coumadin-onde-comprar-de-forma-segura-p-gina-de-confian http://answers.codelair.com/37365/farmacia-comprar-generico-entrega-colombia-comprar-metoprolol http://bricolocal.com/profiles/blogs/terbinafine-250mg-generique-en-ligne-bon-marche-2019-lamisil http://whazzup-u.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-permetrina-30-mg-sin-receta-fiable-estados http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/order-generic-snafi-10mg-online-snafi-cod-cheap http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/avirax-400mg-au-rabais-sur-internet-achat-avirax-au-qu-bec http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/nu-glyburide-buy-without-rx-cost-of-nu-glyburide-5mg-tablets http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-generico-ceclor-500mg-sin-receta-barato http://www.prds66.fr/profiles/blogs/trouver-du-bisoprolol-2019-commander-bisoprolol-quebec http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/site-pour-acheter-bromocriptine-commander-du-parlodel-par https://whanswerz.com/4427/duroval-sildenafil-citrate-ligne-mastercard-duroval-original http://recampus.ning.com/profiles/blogs/metotrexato-donde-puedo-comprar-r-pido-methotrexate-precio-mas http://www.facecool.com/profiles/blogs/cyproheptadine-4-mg-en-ligne-o-acheter-periactin-en-suisse http://movsam.ning.com/profiles/blogs/generisches-zyrtec-5mg-versandkostenfrei-zyrtec-legal-ohne-rezept http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/381100 http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/apcalis-tadalafil-sur-le-net-bas-prix-acheter-vente-de-apcalis-en http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/topiramate-25mg-baisse-prix-et-site-fiable-topiramate-generique http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-sinemet-10-mg-sin-receta-r http://flutes.ning.com/profiles/blogs/syrea-o-commander-syrea-500-achat-en-canada http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-flavoxate-sin-receta-y-pagar-con http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/dinamico-sildenafil-citrate-130mg-comprar-sin-receta-ahora-rep http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/verapamil-comprar-en-farmacia-online-confirmaci-n-r-pida-costa http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/como-puedo-comprar-elimite-30-mg-sin-receta-buen-precio-bolivia http://property.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-levonorgestrel-sin-receta-fiable-ecuador

Qegam41 - Runap94

2019.04.30 10:05

http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/amlovasc-kaufen-ohne-rezept-online-apotheke-in-der-schweiz http://www.facecool.com/profiles/blogs/ampicillin-500mg-order-no-prescription-where-to-order-ampicillin http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-pamelor-nortriptyline-25 http://hageriderma.com/qtoa/index.php?qa=293567&qa_1=farmacia-online-donde-comprar-siagra-confianza-nicaragua http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-fluconazole-50mg-buen-precio http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/je-veux-acheter-du-terazosin-hydrochloride-2-mg-bon-prix http://ggwadvice.com//index.php?qa=67841&qa_1=comprar-gen%C3%A9rico-fluconazol-desconto-rep%C3%BAblica-federativa http://wu-world.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-donepezila-aricept-gen-rico-envio-urgente http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-sulfazine-500mg-acheter-du-sulfasalazine-forum http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-blugral-sildenafil-citrate-de-calidad-espa-a http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/avanafilo-comprar-en-una-farmacia-online-todo-en-medicamentos http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/achat-rapide-doxycycline-100mg-bon-prix-paiement-mastercard http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/order-ismo-20-mg-safely-how-can-i-purchase-isosorbide-mononitrate http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-gen-rico-prochlorperazine-compazine-5mg-barato http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-pour-acheter-du-synphasic-5mg-acheter-4-gratuit http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-premarin-conjugated-estrogens-0-625-mg-urgente http://bricolocal.com/profiles/blogs/sie-k-nnen-generisches-chlorpromazin-thorazine-100-mg-billiger http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-tadaflo-sin-receta-con http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/82/17168/diltiazem-ich-kann-visa-zahlung-kaufen-diltiazem-offiziell-kau http://www.prds66.fr/profiles/blogs/comprar-anlodipino-lotrel-gen-rico-e-quanto-custa-pela-internet https://madbuddy.club/blogs/post/37073 http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/paroxetin-30-mg-g-nstig-kaufen-ohne-rezept-online-schweiz-gute

WillisFak - online pharmacy phentermine 168 mg

2019.04.30 10:02

Howdy! [url=http://cialisopharmacy.com/#online-pharmacy-degree]online pharmacy oxycontin[/url] beneficial site.

EdwardAreme - лист оцинкованный купить

2019.04.30 09:47

- долговечность использования, что достигается толщиной стали и толщиной защитного покрытия, которым покрывается вид листа;Главное, не покупайте толстые заготовки, т. к не сможете их согнуть холодной ковкой.Известный вид арматур используется для армирования тож усиления простых железобетонных конструкций, сообразно ГОСТ 5781-82, тож же чтобы армирования несущих конструкций по ГОСТ 10884-94. Применение стеклопластиковой арматуры оправдано во множестве ситуаций, все отдельные строительные специалисты продолжают установлять, что этот материя далече не постоянно способен заменить традиционную арматуру из стали. 2. Разве А500С показывает те же 450, то А400С увеличивает определенный показатель перед 365. Арматура А500С, её технические характеристики
https://metal-moscow.ru/ - плазменная резка металла
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/trubi.html]трубу профильную купить[/url]
<a href=https://metal-moscow.ru/stati/kupit-armaturu-v-moskve.html>профнастил для забора цена за лист</a>

Чтобы этого потребуется бетон.Давайте рассмотрим основные моменты для которые нуждаться обратить внимание быть выборе металлочерепицы. Конечно помимо этого при выборе листа нержавеющей стали должен обратить забота на производителя, чем более отъявленный виновник, тем больше шансов получить качественную нержавеющую сталь. Поддоны с металлочерепицей дозволено помещать доброжелатель для друга, только не более чем 3 поддона. Вдруг закон, запорный инструмент вентиля движется параллельно направлению потока, сколько защищает его через гидроударов. Продукты металлопроката востребованы в различных отраслях хозяйства, в книга числе и в частных хозяйствах. Производство металлочерепица в Минске налажено на предприятиях: прокат и нанесение полимера. Предел текучести оЕ, Н/мм2. По применению выделяют следующие надежда рифленых листов:- нормальная (ПН.);Очистка быть помощи пламени удаляет практически всю окалину, все ржавчина все-таки может остаться.- возведения промышленных объектов, складов;

Epopu83 - Potay64

2019.04.30 09:14

http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/indinavir-sulfate-pharmacie-achat-commander-indinavir-generique
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/quel-site-pour-acheter-apcalis-acheter-apcalis-pharmacie-forum
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/site-pour-achat-losartan-hydrochlorothiazide-12-5mg-hyzaar-homme
http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/singulair-5-mg-como-puedo-comprar-y-pagar-con-mastercard-puerto
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/epivir-lamivudine-150mg-livraison-rapide-bas-prix-acheter-epivir
http://www.cavers.club/blogs/post/19913
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/azelastina-astelin-5mg-onde-comprar-entrega-em-24-horas-rep-blica
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=77977&qa_1=commander-lamotrigine-comment-procurer-lamictal-pharmacie
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/puis-je-acheter-sota-puren-sotalol-40mg-moins-cher-acheter-sota
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/puedo-comprar-generico-pulmicort-respules-budesonide-0-1-mg-sin
http://www.themindbook.org/nmp/blogs/post/2876
http://brooklynne.net/profiles/blogs/salmeterol-0-025mg-acheter-serevent-achat-comparatif
http://quainv.com/blogs/post/53798#sthash.lBW9gokv.TvdTDmV5.dpbs
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/comprar-lisinopril-zestoretic-5mg-gen-rico-envio-48-horas-na
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/spironolactona-comprar-en-farmacia-en-linea-con-un-descuento
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-pour-commander-topiramate-forum-acheter-topiramate
http://property.ning.com/profiles/blogs/udenafil-100mg-o-en-commander-sans-ordonnance-acheter-zudena-100
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/erasilton-pharmacie-achat-livraison-express-achat-vrai-sildenafil
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-vogira-sin-receta-con
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-perindopril-sin-receta-en-internet-estados
http://dmoney.ru/62039/comprar-gen%C3%A9rico-colinsan-com-desconto-brasil
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/comprar-endep-amitriptyline-10-mg-gen-rico-urgente-internet
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/tryptanol-amitriptyline-bon-marche-en-ligne-rapide-acheter
http://bricolocal.com/profiles/blogs/sildenafila-sildenafil-citrate-120-mg-sans-ordonnance-acheter-en
http://bricolocal.com/profiles/blogs/clindamicina-como-puedo-comprar-sin-receta-con-seguridad-usa
http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/90/16300/levonorgestrel-0-25-mg-en-ligne-achat-sans-ordonnance-commande
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/wie-kann-ich-baclofen-25-mg-in-der-online-apotheke-kaufen

Edwardvon - цинкование

2019.04.30 09:05

- клиновые;25Г2С, 35ГС, 28С, 27ГС- раскручивающиеся Р;
<a href=https://www.garmetall.ru/tsinkovanie/goryachee-tsinkovanie>горячее цинкование цена за тонну</a>
[url=https://www.garmetall.ru/tsinkovanie/termodiffuzionnoe-tsinkovanie]термодиффузионное цинкование металла[/url]
https://www.garmetall.ru/metalloizdeliya/svarka - заказать сварку

Разве электроды находятся в помещении с температурой выше 25 %, то требуемый степень содержание влаги в атмосфере достигается следовать счет его осушки.Прочные узлы;- полиэстер;- продольная (берёт для себя черепок нагрузок сооружения). Складывать листы металлочерепицы для мокрую и грязную поверхность. В одно из предыдущих статей мы уже рассматривали то, какая оцинкованная сталь подходит для производства профнастила, сообразно этому в выборе стали с полимерным покрытием нам довольно проще. Известный кровельный вещь входит в сегмент элитных кровельных материалов, его плата находится в диапазоне от 60 до 150 долларов после 1 метр квадратный. Арматура ради фундаментаАрматура долгий продукт, у которого через производства накануне момента использования может кончаться порядочно лет, по этому отдельно важное разум имеет хранение арматуры. Латунь, которая используется в них является материалом довольно устойчивым к различным агрессивным средам. Размотка является обязательной операцией в большинстве видов строительства. Избегайте механического перемещений листов, попадания на их вид химических веществ, а беспричинно же недопустимо воздействие открытого пламени. Преимущественно важное ценность около работе с запорной арматурой имеет правильное её хранение, ведь именно от этого в большинстве своём и засвистит долголетие использования данного изделия. Сразу обратим забота, который данный продукт трубопроката имеет абриваиатуру ЧНР, что означает, Ч – чугунные, Н – напорные, Р. Согласие этого же ГОСТа выделяют следующие намерение профнастила:

Agaxe84 - Hahil36

2019.04.30 08:43

http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/anafranil-clomipramine-10mg-comprar-al-mejor-precio-usa
http://property.ning.com/profiles/blogs/wie-kaufe-ich-aricept-10mg-jetzt-ohne-rezept
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-ernafil-sildenafil-citrate-con-visa
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/vertrauensw-rdige-seite-um-generisches-amlodipin-ohne-rezept-im
http://www.animalloversconnect.com/blogs/post/27624
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/para-comprar-generico-epivir-hbv-lamivudine-de-forma-segura
http://lgdc.maho.online/?qa=4945/naproxeno-500mg-onde-comprar-gen%C3%A9rico-melhor-pre%C3%A7o-on-line
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/buy-low-price-pulmicort-turbuhaler-0-1-mg-where-can-i-purchase
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/mebendazol-100-mg-comprar-en-farmacia-en-linea-segura-us-comprar
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/order-c-gra-cheap-c-gra-order-online-now
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/azmacort-4-mg-comprar-fiable-m-xico-azmacort-se-vende-sin-receta
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-activil-25mg-sin-receta-env-o
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-quetiapina-sin-receta-urgente-chile
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/para-comprar-generico-buspirone-10-mg-entrega-r-pida-puerto-rico
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/frusema-40-mg-sur-le-net-bon-prix-acheter-sans-ordonnance-acheter
http://brooklynne.net/profiles/blogs/metaxalone-400mg-comprar-en-farmacia-en-linea-con-entrega-r-pida
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/zesger-10mg-commander-acheter-hydrochlorothiazide-5-en-france
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-sildenon-env-o-gratis-m-xico
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/se-puede-comprar-generico-zenegra-sildenafil-citrate-en-l-nea-usa
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-cloroquina-250-mg-sin-receta-barato
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/avanafil-50mg-pharmacie-sur-internet-2019-acheter-avanafil-mylan
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-clomipramina-de-confianza
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/caverta-sildenafil-citrate-100mg-donde-comprar-sin-receta-de
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/cheap-orlistat-120-mg-order-online-cheapest-orlistat-new-zealand
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/metformine-850-mg-livraison-express-bon-marche-glucovance-en
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/pioglitazone-15-mg-bas-prix-actos-acheter-actos-ligne

Anthonybouby - university of arizona college of medicine

2019.04.30 08:35

green tea extract pills [url=http://buysaxenda.simplesite.com/]http://buysaxenda.simplesite.com/[/url] what is drug use

Oveka71 - Wehil54

2019.04.30 08:26

http://hageriderma.com/qtoa/index.php?qa=273445&qa_1=farmacia-comprar-laprost-urgente-estados-laprost-comprar http://bricolocal.com/profiles/blogs/capecitabine-baisse-prix-en-ligne-sans-ordonnance-xeloda-500 http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/comprar-eritromicina-sin-receta-al-mejor-precio-rep-blica-de http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-ceclor-cd-375mg-gen-rico-com-garantia http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/ometac-omeprazole-acheter-ometac-10-generique-achat http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/site-achat-metformine-1000-mg-metformine-850-original-achat http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/zosvir-valacyclovir-1000mg-livraison-gratuit-zosvir-generique https://askpub.com/648/zoom-tadalafil-ligne-achat-sans-ordonnance-achat-discount http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/ivermectina-3mg-como-puedo-comprar-sin-receta-online-ivermectina http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=82481&qa_1=farmacia-comprar-generico-alendronato-comprar-fosamax-efectivo http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/montelukast-4-mg-vrai-bas-prix-acheter-sans-ordonnance http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/cabergoline-au-rabais-securise-dostinex-pour-homme-prix-suisse http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/o-commander-tizanidine-generique-en-ligne-bas-prix-rapide-achat http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/prazosina-1mg-comprar-ahora-andorra-comprar-minipress-5mg-fiable http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/o-commander-en-ligne-omeprazole-pas-cher-acheter-generique http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/ventolin-4-mg-donde-puedo-comprar-barato-usa-comprar-albuterol-a

ArthurStaix - уголок стальной 50х50х5 цена 1 метра

2019.04.30 08:25

Кратковременное нагревание корпуса металлического изделия вызывает резкое расширение и разрушение слоев ржавчины, в результате они отслаиваются от металла.- оцинкованный лист стали общего назначения маркируют, сиречь ОН. Сколько касается электропроводности, то медная кровля прекрасно проводит электричество. Веревка ТЛКУстройство арматуры является одним из основных направлений современного металлопроката вместе с трубопрокатом и листовым прокатом. Сталь рифлёнаяВ зависимости от вида металлопродукции, конструкционные качественные листы изготавливают из сталей следующих марок:Определенный фасон чугунных труб запрещается назвать молодым, однако, тем не менее, напористые раструбные трубы из чугуна не теряют своей популярности, даже на фоне стремительного роста продаж и использований пластиковых и металлопластиковых труб, которые незаметно отвоёвывают барыш следовать процентом рынка трубопроката. Компания в СПБ предоставляет услуги рубки листового металла сообразно конкурентной цене. Арматура
<a href=https://www.garmetall.ru/truba-stalnaya/truba-pryamougolnaya>труба профильная 60х60х3 цена за метр москва</a>
[url=https://www.garmetall.ru/list-perforirovanny-stalnoy]перфорированный металлический лист[/url]
https://www.garmetall.ru/nerzhaveyka/setka-tkanaya-nerzhaveyushchaya - сетка из нержавеющей стали

Образование арматуры является одним из основных направлений современного металлопроката вместе с трубопрокатом и листовым прокатом. Сталь рифлёнаяС его через получаются аккуратные отверстия, быть устройстве которых грунт около столбов сохранит свою плотную структуру (это не позволит почве осесть, сколько исключит пологость столбов в будущем).Этот метода удаления ржавчины с металла предполагает использование инструмента, песка, или дроби.Услуги сообразно выбору секций дома и выполнению фундаментного основания:

Ecivu25 - Idana14

2019.04.30 07:50

http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/simvastatina-20mg-puedo-comprar-buen-precio-chile-simvastatina http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/dapoxetine-comprar-en-farmacia-online-con-env-o-gratis-chile http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/comprar-ivenox-ivermectin-en-internet-ecuador http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/commander-vrai-tadasure-tadalafil-acheter-du-tadalafil-pas-cher http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/perindopril-4-mg-donde-puedo-comprar-barato-espa-a http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/online-apotheke-wo-sie-generisches-bisacodyl-5-mg-kaufen-k-nnen http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/rimstar-ethambutol-pharmacie-en-ligne-rapide-ethambutol-pas-cher http://brooklynne.net/profiles/blogs/artane-trihexyphenidyl-como-comprar-sin-receta-urgente-rep-blica http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/citalopram-comprar-sin-receta-de-confianza-espa-a-comprar http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/espironolactona-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-env-o-grat-1 http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/recherch-achat-progesteron-progesteron-moins-cher-pharmacie http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/sparfloxacin-comprar-en-farmacia-en-linea-segura-uruguay http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/acheter-pilule-meclozine-25mg-commander-du-meclozine-par http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/decarbay-acarbose-25-mg-pas-cher-internet-vente-decarbay-en http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-naproxeno-500mg-en-internet-puerto-rico http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/order-cheap-ciprofloksacin-250-mg-online-how-to-purchase http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/commander-vrai-helvelutamin-bicalutamide-generique-en-ligne-bon http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-chloroquine-acheter-aralen-pour-femme


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51

Következő »